Skip to content

Medlemmernes eget show

Et af vores nye tiltag i kazboo fællesskabet er medlem til medlem indhold.

medlemmernes eget show

”Det er ligesom bonderøven – bare med mig”, sagde Snuske (brugernavn red.) begejstrere, da jeg snakkede med hende om, at hun kunne få et brugershow i venskabs- og læringsapp’en kazboo, som er specielt designet for mennesker med udviklingshandicap.

Et af vores nye tiltag i kazboo fællesskabet er medlem til medlem indhold. Vi lader medlemmerne fortælle om deres eget liv. Hvad de interesserer sig for, hvordan og hvor de bor og lever, lader dem fortælle om venskaber og ensomhed, om kærester og oplevelser.

Det gør vi, fordi vi tror på, at når andre man kan identificere sig med, fortæller og viser deres liv frem, så inspirerer, engagere og så vækker det genklang. At se andre gøre vil spirer mod og give troen på, at hvis han kan, så kan jeg også.

Helt konkret giver vi vores mediemedlemmer deres egen kanal. De får deres eget show i venskabsapp’en til glæde for dem selv og alle andre medlemmer.

Snuske og MedieThomas er lige kommet igang
Snuske er flyttet på landet. Helt ovre i Ringkøbing, hvor hun bor med sin kæreste, et par hunde, marsvin, høns og køkkenhave.
Hun har meget på hjertet og fortæller gerne om hvordan det er at bo på landet, hvordan man passer sine dyr godt, og lade os andre følge med i hvordan det spire og gror i køkkenhaven. Snuske viser sin verden frem med et videoshow, hvor vi kommer helt med ind i hønsegården og helt ned på knæ i køkkenhaven når vi ser ”Mit liv på landet”.

MedieThomas bor i Århus. Han går op i de nye el-busser, han er konferencier til mange handicapfestivaler rundt om i landet og så har han også sit eget fodboldprogram på en mediekanal for mennesker med udviklingshandicap. MedieThomas har fået sit eget talkshow i venskabsapp’en og her taler han om, hvad der lige rører sig hos ham. Han har lavet udsendelser fra en musikfestival, om fodbold og el-busserne. Han har allerede de næste 5 udsendelser af ”Mediemandens show” planlagt.

Supertilk er snart klar med hendes brugershow
Supertilk bor også i Århus. Hun har ikke en stor stemme, men når hun taler igennem sine fotos taget i Århus, kan vi høre hende. Stemmen får kraft, energi og begejstring.
Supertilk har fået ”Mit Århus i billeder”. Hendes liv fortalt igennem fotos. Hver uge får hun et foto-ord eller en foto-sætning. Det skal hun fortolke igennem hendes foto af Århus. Vi starter med ”Her hvor jeg bor” som bliver efterfulgt af ”Et stille rum”. Hver uge leverer Supertilk 4-6 billeder, som vi laver en kort speaket beskrivelse til.

Helt særlige shows med helt særlige mennesker
Disse særlige brugershows er lyd-fortællinger, billede-fortællinger og video-fortællinger om en helt særlig gruppe mennesker, nemlig mennesker med udviklingshandicap. Men det er ikke kun om dem. Fortællingerne er fortalt af dem selv. Og ikke nok med det, fortællingerne er også produceret af dem selv.

Produceret for at få en stemme, produceret for at vise hvad man kan, hvad man laver, hvad man interesserer sig for, hvordan man lever og produceret for at vise livet, som det leves.

Inspirerer andre
For de andre medlemmer er showene med til at inspirerer, med til at give mod, give noget at snakke om og engagere sig til.

Brugershows er et opløftende og lærerigt kram med lydbilleder af aktiviteter, mennesker, steder, venskaber, ferier, ting som tynger, ting som giver glæde og oplevelser.

Fortællinger i bedste storytelling stil
Et mix af fortællende billeder om livet, som leves sammenkoblet med interview med medlemmernes egen stemme giver en oplevelse af, at tilskueren er til stede selv.

Og som med al anden god storytelling – hvis vi kan se og høre det, så kan vi næsten også smage og dufte det. Og netop det samspil giver en større lagring af informationer, glæde og viden.

Vi skal have mange, mange flere brugershows. Brugershows om gaming, rejser, madlavning, venskaber, blomster, perler, husholdning, kæledyr, bondegårdsliv, vandring, tegninger, kaffe og alt, alt det andet, som vores medlemmer i fællesskabet interesserer sig for.

For det er deres interesser og deres liv, som giver netop det indhold, som andre kan blive inspireret af.

Det er nemt at komme med i kazboo fællesskabet
App’en kan downloades både hos Appstore og Google Play. Vi ses derinde til endnu flere brugershows med fantastisk livsindhold.