Skip to content

Hvad kan jeg i app’en, og hvordan foregår det?

Det er ikke kun venner, du finder. Vi har meget mere at tilbyde dig

Burgermenu
De tre streger i øverste venstre hjørne er din burgermenu. Her kan du blandt andet redigere din profil med et nyt baggrundsbillede, ændre dine interesser, skrive en kort biografi-tekst om dig selv og uploade alle dine billeder i dit galleri.

Under burgermenuen finder du også kalender, spil, værgekonto, invitér nye venner, du kan se, hvilke podcast og indlæg du har gemt, og se hvilke indlæg du har delt med os andre.

Og for nemhed skyld har du også herfra mulighed for at snakke direkte med os.

Som medlem af vores online kazboo fællesskab har du mulighed for at få nye venner og få online kontakt til de venner, du allerede har.

Vi har lavet app’en sådan at man kan være med selvom man ikke er så god til at skrive og læse. I app’en kan du nemlig snakke med dine venner med lyd- og videobeskeder. Du kan sende både billeder og videoer til dem, og du kan også dele de ting du synes er interessant på din side.

Med dine interesser kan du finde venner, som har den samme interesse.

Et eksempel
Lad os sige, at du er vild med at bage kager.
Når du skal finde venner, klikker du på bage-ikonet, og så vil app’en vise dig alle dem, som også er vilde med at bage.

Dem kan du nu sende en venneanmodning, og når I er blevet venner, kan I altid starte med at snakke om at bage.
Så har I nemlig noget fælles at snakke om lige fra starten af jeres venskab.

Det kan være, du er vild med at bage kager, og vennen, du har kontaktet, er vild med at bage brød. Men det betyder jo ikke, at I ikke har en fælles interesse. For I kan jo begge lide at bage. Og måske kan I endda udveksle opskrifter.
Det kan jo være, du også får lyst til at bage brød.

Når vi starter med at snakke om noget, som interesserer os – især når vi taler med andre, som også har den interesse, så er det meget nemmere at snakke om andre ting efterfølgende.

Derfor har vi bygget app’en op om fælles interesser. Og vi har mange interesser i fællesskabet.
Der er helt sikkert også en interesse, som passer til dig.

Du kan vælge alle dem, du vil. Og jo flere interesser du har, jo flere venner kan vi finde til dig.

 

Hvad er en interesse?
Indimellem møder vi mennesker, som siger, at de ikke går til noget, så derfor har de ingen interesser.

Men en interesse behøver slet ikke være noget, du går til. Det kan også være noget, du syntes er hyggeligt og rart – som fx at se en film, bage en kage, spille et spil, gå en tur, hygge dig med dit kæledyr eller måske lave en buket blomster.

Alt det er interesser. Du kan også kalde dem for en hobby. Vi kalder dem bare interesser her i fællesskabet.

Ikke kun venner, også viden og underholdning
Det er ikke kun venner, du finder her i vores online fællesskab. Vi har også mange andre ting, du kan gøre.

Du kan også spille spil og lytte til podcasts og lydfortællinger.

Og så er der også hele vores ”Explorer”-del af app’en. Det er her, du møder organisationer, foreninger, aktiviteter, festivaler, musikarrangementer, events og andre, som tilbyder aktiviteter og undervisning til mennesker med udviklingshandicap.

Her kan du finde viden og lære noget. Du kan også se, hvor og hvornår forskellige aktiviteter foregår, og så kan du deltage i en masse online aktiviteter.
Vi har bl.a. lavet en stenstablings-konkurrence, hvor deltagerne skulle stable sten oven på hinanden og tage et billede af deres stentårn og lægge et billede op i app’en.
Online fællesskaber foregår ikke kun fra sofaen. Selvom vi ikke er sammen om at gøre tingene, kan vi sagtens have fællesskab online.
Og det er så sjovt at se, hvad de andre venner får lavet.

Det er også dine interesser, som viser os, hvad vi skal lave af aktiviteter, lydfortællinger og undervisning, så det bliver interessant for dig at være med i app’en.

Find venner, når du er ude til koncerter eller aktiviteter, og få dem med hjem i baglommen
Når du deltager i en aktivitet og møder nye mennesker, har vi gjort det nemt for dig at få dem med hjem.
Vi ved nemlig godt, at det kan være svært at holde kontakten, når festivalen er slut. Derfor har vi lavet en nem måde at invitere venner, du møder, med ind i app’en.

Det gør du nemt med din personlige QR-kode.

Den viser du bare til den nye ven, du har mødt. Så kan vedkommende scanne koden og oprette sig som bruger, og så er I allerede venner inde i venskabsapp’en.

Inde i Explorer vil du ligeledes finde venskabskontoer for forskellige arrangementer, og her kan du finde mange af de venner, som også var med, og så kan du blive venner med dem på den måde.